خلاصه کتاب آیین دوستیابی

یکی از مهم ترین و حیاتی ترین کتاب های در زمینه ارتباطات و طریقه گفتگو با دیگران کتاب آیین دوستیابی از دیل کارنگی است. این کتاب بیشتر بر روی یک سری چارچوب های مشخص فکری و رفتاری تاکید دارد که به اسم بایدها و نباید ها نامگذاری کرده است. ما در ادامه خلاصه کتاب آیین دوستیابی را میخوانیم و به مهم ترین باید ها و نباید های آن میپردازیم.


آشنایی با دیل کارنگی
دیل هاریسون کارنگی (به انگلیسی: Dale Harbison Carnegie) (زاده ۲۴ نوامبر ۱۸۸۸ – درگذشته ۱ نوامبر ۱۹۵۵) یک نویسنده و سخنران آمریکایی توسعه دهندهٔ درسهایی در زمینهٔ پیشرفت شخصی، فروشندگی و سخنرانی در جمع بود. او در یک خانوادهٔ فقیر در میزوری به دنیا آمد. دیل در نوجوانی مجبور بود ساعت ۴ صبح از خواب برخیزد تا شیر گاوهای خانواده را بدوشد. او در خانهٔ خود در نیویورک درگذشت. یکی از شاخصترین و مهمترین ایدهٔ کارنگی در کتابهایش این بود که میتوان اخلاق برخی را با تغییر دادن رفتارمان در مقابل شان، تغییر داد.

آیین دوستیابی
در ابتدا باید چند سوال اساسی از خود بپرسیم.
- چرا باید با دیگران ارتباط برقرار کنیم؟
- چگونه بهترین ارتباط را برقرار کنیم؟
- چگونه در ارتباطات خود بدرخشیم؟
این کتاب بسیاری از سوالات ما در مورد ارتباطات را پاسخ میدهد. اگر شما هم میخواهید در ازتباطات بدرخشید و سطح ارتباطات خود را گسترش دهید این کتاب پاسخ تمام سوالات شماست. در ادامه به شما خواهیم آموخت تا با پذیرش و انجام چند نکته ساده چگونه سطح خود را در روابط بالا ببرید.
۶ قاعده اصلی
در این کتاب ۶ قاعده اصلی است که در ۹ فصل دیل کارنگی آن را به قلم کشیده است. این ۶ قاعده اصلی میتواند ما را در روابط اجتماعی خود به تمام معنا پیشرفت دهد. ما این ۶ قاعده اصلی را در زیر نام برده ایم.
- قاعده اول: همه افراد را دوست داشته باشید.
- قاعده دوم: لبخند بزنید.
- قاعده سوم: به خاطر داشته باشید که دل یک فرد شیرین ترین و مهم ترین صدا در هر زمان است.
- قاعده چهارم: شنونده خوبی باشید و دیگران را تشویق کنید راجع به خود صحبت کنند.
- قاعده پنجم: درباره آنچه مورد علاقه طرف است صحبت کنید.
- قاعده ششم: کاری کنید طرف مقابل خود را مهم احساس کند و این کار را صمیمانه انجام دهید.
در ذهن دیل کارنگی چه میگذرد؟
دیل کارنگی دلیل نوشتن این کتاب را اینگونه اظهار میکند: یک کمیته معروف در دانشگاه شیکاگو و مدارس ای ام سی یک پژوهش راجع به امیال مردم جامعه انجام دادند که نتیجه حاصل شده نشان دهنده این بود: مردم بعد از خواستن سلامتی علاقه مند هستند بدانند چگونه میتوان بر روی مردم تاثیرگذار بود. دانشگاه مذکور تصمیم گرفت که یک کورس آموزشی برای بزرگسالان در مریدن بگذارند تا این مسئله را به آن ها آموزش دهند. جالب اینکه کتابی در این زمینه پیدا نشد و این هم به این دلیل بود که تا آن زمان کتابی در این مورد به رشته تحریر در نیامده بود.
در ادامه
دیل کارنگی تصمیم گرفت تا دست به کار شود و اولین کتاب را بر این اساس بنویسد. دیل در نگارش این کتاب از تجربیات افرادی مثل تئودور رزولت، کلارک گیبل، ژولیوس سزار، مری پیکفورد، آلبرت انیشتن، توماس ادیسون و … استفاده کرد. دیل همچنین اضافه میکند که برای نگارش این کتاب صدها صفحه بیوگرافی فقط راجع به تئودور رزولت را در کنار محققی که استخدام کرده است مطالعه نموده است. دیل کارنگی برای نوشتن این کتاب حتی نوشته های روانشناسی و فلسفی را هم از سر گذرانده است.
در هر فصل چه میگذرد؟
در اینجا خلاصه ای از هر فصل را برای شما بازگو خواهیم کرد. شما بعد از خواندن این کتاب تقریبا ۹۰% محتوای این کتاب را متوجه خواهید شد. این کتاب یکی از بهترین کتاب هایی است که شما میتوانید در زمینه ارتباطات بخوانید.
فصل ۱ (انتقاد ممنوع)
در هنگام معاشرت با مردم باید همیشه یادمان باشد که افراد فقط منطق سرشان نمیشود و در کنار منطق احساسات هم دارند. اگر سعی کنیم از آنها مدام انتقاد کنیم به انسانی غرغرو تبدیل میشویم و تاثیر خود را در جامعه و دوستان از دست میدهیم. اگر به جای محکوم کردن آنها سعی کنیم آنها را بشناسیم و کشف کنیم چرا رفتارشان اینگونه است بهتر است.
فصل ۲ (به مردم احساس مهم بودن انتقال دهید)
یکی از بهترین راه های تاثیر گذاری بر دیگران این است که آنها را مهم تلقی کنیم. مردم دوست دارند بدانند که مهم هستند. البته دوست دارند این را از زبان دیگران بشنوند. فقط کافیست در شرایط مختلف به آدم ها بفهمانیم که برای ما مهم هستند و ما به خودشان و نظرشان و عقایدشان احترام میگذاریم.
فصل ۳ (به انسان ها چیزی که دوست دارند بدهید)
اگر شما به ماهیگیری بروید مطمئنا سر قلاب پیتزا یا چلوکباب آویزان نمیکنید. این ها غذاهایی است که ما دوست داریم ولی ماهی کرم دوست دارد. اگر این قضیه را در رابطه با آدم ها متوجه شویم بسیار تاثیر گذار تر خواهیم شد. سعی کنید موضوع مباحثمان بیشتر بر روی علاقه مندی های آدم ها باشد. مثلا اگر کسی به فوتبال علاقه دارد سعی کنیم در بحثمان چند دقیقه ای هم فوتبالی صحبت کنیم.
فصل ۴ (مردم را واقعا دوست داشته باشید)
مهم ترین کاری که شما در تاثیر گذار بودنتان انجام دهید این است که واقعا دلسوز و دوستدار مردم باشید. اگر فیلم بازی کنید پس از مدتی مردم متوجه این قصد شوم شما خواهند شد. مردم متوجه میشوند که شما با قصد و نیت با آن ها دوست هستید. پس آن ها را واقعی و به خاطر خودشان دوست بدارید.
فصل ۵ (لبخند بزنید)
یکی از زیبا ترین و در عین حال ساده ترین کارها لبخند زدن است. اگر چهره ما در ذهن مردم یک چهره خندان ثبت شود آنها همیشه ما را دوست خواهند داشت. در جامعه ای که همه مردم چهره عبوس و عنق دارند شما یک چهره خندان داشته باشید. این کار شما را حتی زیباتر خواهد کرد.
فصل ۶ (نام آدم ها را به خاطر بسپارید)
زیبا ترین آهنگ برای مردم شنیدن نام خودشان است. حتما در اولین قرار با آدم ها نام و فامیل آنها را به خاطر بسپارید. همچنین در حین مکالمه با آن ها چندین بار نام آنها را بر زبان بیاورید. این کار شما را از ۹۰ درصد مردم در مکالمه جدا میکند. با این کار شما به طرف حس مهم بودن هم انتقال میدهید.
فصل ۷ (شنونده خوبی باشید)
سالها پیش به جمله ای برخورد کردم که خیلی برایم جالب بود. جمله این بود: بهترین راز فن بیان خوب گوش دادن است نه حرف زدن خوب. اگر ما درست و کامل به حرف دیگران گوش دهیم منظور آن ها را درست متوجه خواهیم شد و پاسخ درست به آن ها میدهیم. دلیل خیلی از سوء تفاهم ها در مکالمه خوب گوش نکردن است. پس سعی کنید تا میتوانید گوش دهید.
فصل ۸ (صحبت درباره مورد علاقه های آنها)
مردم موارد زیادی را در زندگی خود دارند که به آنها علاقه دارند. مثل غذاها، خیابان ها، آدمها، رنگ ها و … . اگر ما مورد علاقه های آنها را در یاد داشته باشیم و به آنها یادآوری کنیم بسیار تاثیر گذار خواهد بود. من دوستی داشتم که به ساعت دسته چرمی خیلی علاقه داشت. من روز تولد او یک ساعت دسته چرمی به او هدیه دادم و این باعث شد که رابطه ما عمیق تر شود.
فصل ۹ (از صمیم قلب خوبی کنید)
سعی کنید تا میتوانید به آدم ها از صمیم قلب خوبی کنید. خوبی کردن میتواند یک لبخند زدن باشد یا یک چایی خوردن در کنار هم دیگر. این کار انسان ها را قوت قلب میدهد که دوست خوبی را در کنار خود دارند و این باعث تاثیر گذاردن شما بر روی آنها میشود.
نتیجه گیری
برای تاثیر گذاری بر مردم نیاز است تا کار های بالا راا انجام دهیم. به شما تبریک میگویم. شما کتاب آیین دوستیابی را در چند دقیقه به صورت کامل خواندید. این مقاله ارزشمند را برای دوستان خود هم ارسال کنید تا آن ها هم از این کتاب استفاده کنند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.