خلاصه کتاب کار عمیق

شاید در جامعه ای که پر از حواس پرتی و عدم تمرکز است یکی از کتاب های عالی و کاربردی کار عمیق باشد. اگر تا به حال با کلمه کار عمیق آشنا نبوده اید باید بگوییم یکی از جذاب ترین مفاهیم این مقاله کار عمیق است. کال نیوپورت در کتاب بسیار متبحرانه رشته تمرکز را به ما بازمیگرداند. در ادامه با این نویسنده و کتابش بیشتر آشنا میشویم.
کال نیوپورت کیست؟
کال نیوپورت (Cal Newport) نویسنده خلاق، توانا و جوان کتاب کار عمیق در سال ۱۹۸۲ متولد شد. نیوپورت دکترای رشته علوم کامپیوتر را از دانشگاه ام.آی.تی گرفت و اکنون در دانشگاه جرجتاون فعالیت میکند که از بهترین دانشگاههای آمریکا است. وی تاکنون کتابهای مختلفی به بازار عرضه کرده که یکی از معروفترین آنها مینیمالیسم دیجیتال است. در ادامه این مقاله تصمیم داریم به مهمترین درسهایی که او در کتاب معروف و پرفروش خود (کار عمیق) بیان کرده میپردازیم.
کار عمیق چیست؟
قبل از این که ببینیم کار عمیق چیست باید نقطه مقابل آن را بشناسیم. نویسنده در اینجا از کلمه کار سطحی استفاده کرده است. نقطه مقابل کار عمیق کار سطحی است.
کار سطحی، کاری است که از نظر شناختی چالشبرانگیز نیست و در زمان عدم تمرکز انجام میشود. معمولاً اینگونه کارها ارزشهای جدیدی در جهان ایجاد نمیکنند و به راحتی تکرار و جایگزین میشوند. در مقابل کار عمیق، یک کار و فعالیت حرفهای است که در حالت تمرکز بدون خدشه و یکپارچه انجام میشود و قابلیتهای شناختی انسان را افزایش میدهند. این تلاشها باعث ایجاد ارزشهای جدید میشوند و مهارتهای انسان را بالا میبرند و تکرار کردنشان کار آسانی نیست.
چرا کار عمیق اهمیت بالایی دارد؟
نویسنده یک ایدئولوژی دارد که آن را در ادامه خواهیم گفت. او معتقد است که در حال حاضر با وجود تکنولوژی و بمباران اطلاعات ما حواس کافی برای انجام یک کار با کیفیت نداریم. وی میگوید در دنیایی که همه حواسشان پرت است اگر ما حواسمان جمع باشد و متمرکز باشیم موفق خواهیم شد. اگر یک محصول با کیفیت تولید کنیم مطمئنا به دست خیلی ها میرسد.
چه افرادی کار عمیق میکنند؟
کال نیوپورت افراد موفق را به سه دسته تقسیم میکند. او معتقد است که این سه دسته افرادی هستند که کار عمیق انجام میدهند و ما برای موفقیت باید جزو یکی از آن دسته ها باشیم.
- کارگران با مهارت بالا
- سوپر استار ها
- مالکان سرمایه
نویسنده میگوید من حرفی برای رفتن به دسته سوم ندارم اما برای رفتن به دو دسته اول و دوم راهکار عملی هست که آن را انجام دهیم. کل ایده این کتاب این است که ما بجای جنگ با ماشین با آن بازی کنیم و آن را به نفع خود تغییر دهیم.
راهکار ورود به دسته های افراد موفق
نیوپورت دو مهارت اساسی را برای ورود به دسته اول و دوم ضروری میداند. ۱-باید چیزهای سخت را سریع یاد بگیرید. ۲-توانایی تولید محصول و خدمات با کیفیت در زمان کم. همچنین باید بدانیم که کار عمیق ما را به فرای دستاورد ها میرساند و ما را به تمرکز نزدیک تر میکند.
قواعد لازم برای کار عمیق
کال نیوپورت ۴ قاعده اصلی را بیان میکند که با انجام آن میتوانیم دریچه کار عمیق را به روی زندگی خود باز کنیم.
۱-روتین بسازید
کال نیوپورت معتقد است که اراده ما در طول روز مقداری دارد و نمیتوانیم برای انجام همه کار ها از اراده خود استفاده کنیم. در عوض اگر ما روتین روزانه بسازیم قادر خواهیم بود تا کار عمیق را بدون قدرت اراده انجام دهیم.
برای ایجاد کردن عادات کاری عمیق، اصل بر این است که پا را از قصد و نیت خوب داشتن فراتر بگذاری و با افزودی یک سری عادات روزمره و رویههای خاص به زندگی کاریتان، مقدار استفاده از قدرت اراده را برای ایجاد تمرکز پایدار به حداقل برسانید. مثلاً اگر در وسط وبگردی عصرانه به ناگاه تصمیم بگیرید تمرکز خود را معطوف به انجام کاری کنید که قدرت ذهنی زیادی را میطلبد، حجم عظیمی از قدرت اراده خود را صرف تغییر دادن جهت تمرکزتان از زرق و برق اینترنت خواهید کرد.
چنین مواردی معمولاً با شکست مواجه میشود اما اگر عادات روزمره و رویههای خاصی مثل اختصاص زمان مشخص یا بودن در مکانی ساکت برای انجام کار عمیق ایجاد کرده باشید، میزان کمتری از ذخیره قدرت اراده شما صرف به وجود آمدن کار عمیق و ماندن در آن حالت میشود و نهایتاً تعداد تلاشهای موفقیتآمیز شما برای عمیق شدن بیشتر خواهد شد.
۲-از خسته شدن و سر رفتن حوصله استقبال کنید
یک ورزشکار را فرض کنید که پس از چند ساعت تمرین سخت خستگی خود را نپذیرد و بخواهد همچنان به ورزش خود ادامه دهد. آیا میتوانید بگویید چه اتفاقی می افتد؟ مطمئنا اتفاقات خوبی نمی افتد. ذهن شما هم همین گونه است و بعد از کار عمیق باید کمی استراحت کند. نشانه های استراحت مغز همان خستگی و حوصله سر رفتن است که باید به آن توجه داشت.
مقیاسی داریم که بر اساس آن میتوانیم مردم را به دو دسته تقسیم کنیم؛ گروهی که مدام در حال انجام دادن چندین کار مختلف هستند و کسانی که اینطور نیستند. تفاوت این دو گروه قابل توجه است. کسانی که مدام در حال انجام چند کار هستند نمیتوانند امور نامربوط را غربال کنند و قادر نیستند یک حافظه کارآمد داشته باشند. مدام هم درگیر حواسپرتی هستند. بیشترین بخش از ذهنشان درگیری چیزی غیرمرتبط با کاری است که میکنند. خیلی ذهن داغانی دارند.
۳-شبکه های اجتماعی را ترک کنید
شبکه های اجتماعی یکی از نابود کنندگان تمرکز و زمان ما هستند. زمان استفاده از این شبکه های اجتماعی باید بسیار محدود باشد تا بتوانیم آن را کنترل کنیم. اگر از اینترنت برای کار خود استفاده میکنید حتما زمانی که در آن صرف میکنید و نتیجه ای که میگیرید را یادداشت کنید تا بهتر بتوانید تصمیم بگیرید.
۴- امور سطحی را از بین ببرید
در ابتدای مقاله کار سطحی را توضیح دادیم. کار سطحی در ظاهر دستاورد های کوچکی هم به همراه دارد اما در دراز مدت میتواند گردن موفقیت ما را بزند. در عوض کار عمیق دستاورد های لحظه ای و خوشحال کننده ندارد اما ناگهان نتیجه میدهد و ما را شگفت زده میکند.
نتیجه گیری
در دنیای ماشینی امروز چیزی که واقعا میتواند ما را خوشحال کند، کاری است که با تمام توان ذهنی و جسمی خود انجام داده باشیم و آن کار عمیق است. با توجه به خلاصه بالا و خواندن کتاب متوجه خواهید شد که چگونه یک زندگی عمیق داشته باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.