در باب اعتماد به نفس

معرفی کتاب
کتاب در باب اعتماد به نفس نوشته آلن دوباتن، شما را با مهم ترین موانع موفقیت و خودباوری در زندگی آشنا میکند. به همین منظور هم از نویسندگان و بزرگانی چون نیچه و مونتنی استفاده کرده است که این متن را با ارزش تر میکند. در واقع این کتاب نوعی مسیر راستین برای رسیدن به اعتماد به نفس را به ما معرفی میکند. در این مقاله سعی بر این داریم تا شما را با این مسیر آشنا کنیم.

معرفی نویسنده
اَلَن دو باتن (زادهٔ ۲۰ دسامبر ۱۹۶۹) یک نویسنده، فیلسوف و مجری تلویزیون ساکن بریتانیا است. کتابهای او موضوعات مختلفی را به شیوهای فلسفی با تأکید بر ارتباط آن با زندگی روزمره بررسی میکند. دوباتن جستارهایی در باب عشق را سال ۱۹۹۳ منتشر کرد که بیش از دو میلیون نسخه از آن به فروش رفت. از دیگر کتابهای پرفروش او میتوان به چگونه پروست میتواند زندگی شما را تغییر دهد، اضطراب منزلت و معماری شادمانی اشاره کرد.
در سال ۲۰۰۸ او یکی از اعضای هیئت مؤسس یک سازمان جدید آموزشی با نام مدرسه زندگی بود. در سال ۲۰۱۵ توانست جایزه “یاران شوپنهاور” را از جشنواره نویسندگان ملبورن دریافت نماید.
دو باتن دوره دکتری فلسفه را در دانشگاه هاروارد آغاز کرد ولی برای نوشتن کتب فلسفی به زبان ساده، آن را نیمهکاره رها کرد. مهمترین کتب الن دو باتن، تسلیبخشیهای فلسفه، هنر سیر و سفر و پروست چگونه میتواند زندگی شما را دگرگون کند، نام دارند.

ایدئولوژی
گاهی مواقع موفقیت بر اساس مهارت و تخصص به دست نمی آید بلکه با نیروی عظیم سرخوشی یا اعتماد به نفس ممکن میشود. اعتماد به نفس اصلا موضوع خاص و الهی نیست بلکه یک مهارت است. اگر ما یاد بگیریم روحیه خود را حفظ کنیم میتوانیم اعتماد به نفس خود را بالا ببریم. ما در این مهارت یاد میگیریم که ترس و تردید ها را شناسایی کنیم و آن ها را از سرزمین وجودمان بیرون کنیم.
انسان های خاص
در واقع زمانی که به انسان های موفق و خاص می اندیشیم با خود میگوییم آنها چیزی دارند که ما نداریم و آن نبوغ و استعداد است. اما خوشبختانه شما اشتباه می کنید. چیزی که آن ها را از مردم متمایز میکند فقط یک حس سرزندگی روحی است که نام آن اعتماد به نفس است. اگر قصد شروع کار مهمی را دارید آن کار را تمام شده تصور کنید.
یکی از طرز فکر هایی که افراد با اعتماد به نفس را متمایز میکند، دیدگاهشان به تاریخ است. افراد معمولی احساس میکنند تاریخ تمام شده است ولی افراد با اعتماد به نفس باور دارند تاریخ در حال جریان است. آنها حتی باور دارند که خودشان میتوانند تاریخ ساز شوند.
حماقت یا غرور
آلن دوباتن در این کتاب به این نکته میپردازد که اعتماد به نفس اطمینان یافتن از غرورمان نیست بلکه کنار آمدن با بخش های غیر قابل اجتناب است. او یک مثال زیبا در کتاب میزند و میگوید: همه ما در گذشته احمق بودیم، در حال حاضر هم احمق هستیم و احق خواهیم بود. این موضوع هیچ اشکالی ندارد و بشر هیچ گزینه ای ندارد.
ترس از شکست یا موفقیت
ترس از شکست خوردن و متحمل شدن ضرر یکی از طبیعی ترین نوع ترس هاست. اما ما در اجتماع فراگرفته ایم که موفقیت بار سنگینی است که پر از نگرانی هاست. از همین رو ما از موفقیت نیز ترس و واهمه داریم. افراد با اعتماد به نفس میدانند که موفقیت با وجود همه نگرانی ها بهتر از ماندن در وضعیت کنونی و آرامش ساختگی است.
نتیجه گیری
در باب اعتماد به نفس کتابی است که با اکثریت کتاب های انگیزشی و موفقیت فرق دارد. در این کتاب رنگ و بوی فلسفه و تمرین های عملی تمایز خود را ثابت میکند. این کتاب یکی از زیباترین کتاب ها در مورد اعتماد به نفس است. پیشنهاد ما این است که در اولین فرصت این کتاب را تهیه و آن را مطالعه نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.